“ Učinimo im život lakšim”

Udruga BOSINO od 01.01.2018-31.10.2018 godine provodi projekt “ Učinimo im život lakšim” financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekti usmjereni smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji socijalno osjetljivih skupina za 2017 godinu (usluge prijevoza, pomoć u kući i Klub 60+).
Aktivnost: Ovaj projekt uključuje niz aktivnosti koje će, sustavno i planski provođene, unaprijediti kvalitetu života osoba treće životne dobi te osoba sa invaliditetom.
Pružanje pomoći korisnicima u njihovim domovima su sljedeće.
Održavanje higijene stambenog prostora (čišćenje, pranje prozora, zavjesa, posteljnog i osobnog rublja, glačanje) –ove aktivnosti su planirane u trajanju od 10 mjeseci, 4 dana u tjednu.
Održavanje dvorišta ( šišanje trave. čišćenje snijega i dr.).- ova aktivnost trajati će 10 mjeseci ovisno o potrebama korisnika.
Odlazak u trgovinu i administrativne usluge (plaćanje računa za potrošnju električne energije, vode, komunalija i dr.),- ova aktivnost trajati će 10 mjeseci 5 dana u tjednu, ovisno o potrebama korisnika.
Prikupljanje neophodne dokumentacije za korisnike.- ova aktivnost trajati će 10 mjeseci 5 dana u tjednu, ovisno o potrebama korisnika
Prijevoz korisnika do različitih ustanova (ambulanta, bolnica, druženje, predavanja i dr.) ova aktivnost trajati će 10 mjeseci 5 dana u tjednu, ovisno o potrebama korisnika.
Distribucija humanitarne pomoći.- ovisno o donacijama koje primimo za korisnike.