Novosti

Donacija tvrtke Komunalac d.o.o Vukovar

Napisao Nenad Manojlović | 26.01.2020.

Tvrtka Komunalac d.o.o Vukovar odobrila nam je donirati 1 godišnju parkirnu kartu za službeno vozilo udruge. Godišnja parkirna karta je važeća isključivo u 2. zoni naplate na području grada Vukovara.
Ovim putem želimo zahvaliti gospodinu Igoru Štrangareviću direktoru tvrtke Komunalac d.o.o i gospodinu Gordanu Maulu voditelju poslovne jedinice parkinga i prometnog održavanja.

Donacija tvrtke Kraš d.d.

Napisao Nenad Manojlović | 19.07.2019.

Zahvaljujemo se tvrtki Kraš d.d.koja je donirala 2.000,00 kn našoj udruzi za popravak , servisiranje i održavanje službenog vozila Citroen Saxo, kako bi pružiti što kvalitetnije usluge našim korisnicima.

Donacija motorne kosilice tvrtke PEVEC

Napisao Nenad Manojlović | 16.05.2019.

Dana 16 05.2019 tvrtka PEVEC donirala je samohodnu motornu kosilicu AL-KO highline 51.9SP H.
Zahvaljujemo se tvrtki PEVEC na donaciji koja će nam pomoći u lakšem i bržem obavljanju naše aktivnosti održavanja okućnice korisnika ( košenje trave).

Aktivno u trećoj životnoj dobi

Napisao Nenad Manojlović | 19.09.2018.

Udruga Briga o starim i nemoćnim osobama * ( BOSINO )*, od 9. mjeseca 2018 godine provodi projekt financiran od Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) pod nazivom „ Aktivno u trećoj životnoj dobi “. Svrha ovog projekta je da se osobe treće životne dobi uključe u zdrav način života putem vježbi prilagođeni njihovim potrebama.
Projekt se sastoji od tri osnovne aktivnosti a to su:
1. Fitnes prilagođen osobama treće životne dobi.
2. Pomoć u kući – pružanje pomoći korisnicima u njihovim domovima.
3. Organiziranje Kluba 60+ .

Važnost ovog projekta je na novu aktivnost pod nazivom „ Fitnes za osobe treće životne dobi „ .Ova nova aktivnost bi se održavala u prostorijama Mirovne grupe mladih Dunav gdje bi licencirana fitnes trenerica a ujedno i djelatnica naše udruge provodila vježbe prilagođene starijim korisnicima tri puta tjedno po 1 i pol sata. Sa ovom aktivnošću pokuša ćemo poboljšati opće fizičko i psihičko zdravlje korisnika kako bi što duže bili pokretni, aktivni i imali bolji kvalitetu života.

Vrijeme održavanja vježbi je utorkom i četvrtkom od 9:30-10:30 u prostorijama Mirovne grupe mladih Dunav.Za sve informacije nazovite na 091 593 3032 ili 098 13 05 222.
Dobrodošli.

“ Učinimo im život lakšim”

Napisao Nenad Manojlović | 22.01.2018.

Udruga BOSINO od 01.01.2018-31.10.2018 godine provodi projekt “ Učinimo im život lakšim” financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekti usmjereni smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji socijalno osjetljivih skupina za 2017 godinu (usluge prijevoza, pomoć u kući i Klub 60+).
Aktivnost: Ovaj projekt uključuje niz aktivnosti koje će, sustavno i planski provođene, unaprijediti kvalitetu života osoba treće životne dobi te osoba sa invaliditetom.
Pružanje pomoći korisnicima u njihovim domovima su sljedeće.
Održavanje higijene stambenog prostora (čišćenje, pranje prozora, zavjesa, posteljnog i osobnog rublja, glačanje) –ove aktivnosti su planirane u trajanju od 10 mjeseci, 4 dana u tjednu.
Održavanje dvorišta ( šišanje trave. čišćenje snijega i dr.).- ova aktivnost trajati će 10 mjeseci ovisno o potrebama korisnika.
Odlazak u trgovinu i administrativne usluge (plaćanje računa za potrošnju električne energije, vode, komunalija i dr.),- ova aktivnost trajati će 10 mjeseci 5 dana u tjednu, ovisno o potrebama korisnika.
Prikupljanje neophodne dokumentacije za korisnike.- ova aktivnost trajati će 10 mjeseci 5 dana u tjednu, ovisno o potrebama korisnika
Prijevoz korisnika do različitih ustanova (ambulanta, bolnica, druženje, predavanja i dr.) ova aktivnost trajati će 10 mjeseci 5 dana u tjednu, ovisno o potrebama korisnika.
Distribucija humanitarne pomoći.- ovisno o donacijama koje primimo za korisnike.